خلاصه كتاب مبانی زبان شناسی ابوالحسن نجفی
خلاصه دست نويس از كتاب مباني زبان شناسي نوشته ابوالحسن نجفي كه در آن نكات مهم كتاب به صورت خلاصه آورده شده است
قسمت هایی از کتاب مبانی زبان شناسی
- زبانی که فرضا فاقد قواعد دستوری باشد زبانی است که اجزای جمله را بدون رعایت ترتیب معینی در کنار یکدیگر قرار می دهد و ناچار وظیفه ی بیان روابط میان اجزا را بیاد منحصرا بر عهده ی معانی واگذارد. در نتیجه برای بیان یک مفهوم در حالت فاعلی و در حالت های مختلف مفعولی باید چندین کلمه ی جداگانه و متفاوت بسازد و به این ترتیب به جای یک کلمه نیاز به ده ها کلمه هست. چنین زبانی، به فرض وجود، در بیان دقایق واقعیت عملا دچار اشکال می شود و از عهده ی رفع نیازهای ارتباطی برنخواهد آمد. از همین روست که زبان بی دستور در جهان وجود ندارد.
- زبان یک نقش اصلی (ایجاد ارتباط) و سه نقش فرعی (تکیه گاه اندیشه، حدیث نفس، ایجاد زیبایی هنری) بیش ندارد؛ نهایت آنکه دومین نقش زبان، یعنی تکیه گاه اندیشه، چندان در خورد ارزش و اهمیت است که می توان آن را همسنگ نقش اصلی آن دانست.
- این خصوصیت اصلی زبان را مارتینه «تجریه ی دوگانه» می نامد: تجزیه ی اول تقسیم کلام به تکواژ و تجزیه ی دوم تقسیم تکواژ به واج. بنابراین زبان همیشه دو سطح متفاوت دارد: سطح اول تکواژها و سطح دوم واج ها. و این است فصل ممیز زبان از دیگر دستگاه های نشانه و حتی از دیگر نهادهای اجتماعی.
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته ادبیات (آموزش_و_پژوهش)
تعداد مشاهده: 230 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.pdf
فرمت فایل اصلی: PDF
تعداد صفحات: 35
حجم فایل:16,600 کیلوبایت